Kuka Teemu?

Olen Teemu Leino – Vihdin Vasemmistoliiton puheenjohtaja, valtuuston jäsen ja valtuustoryhmän puheenjohtaja. Olen Uudenmaan Vasemmistoliiton piirin hallituksen jäsen. Toimin Vihdin tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajana ja Karviaisen tarkastuslautakunnan jäsenenä.

Työskentelen Suomen Pelastusarmeijan säätiön Väinölän asumispalveluyksikössä ohjaajana. Yksikkö tarjoaa tuettua asumista pitkäaikaisasunnottomille espoolaisille. Työssäni kohtaan päihde- ja mielenterveysongelmaisia ihmisiä, joilla miltei kaikilla on taloudellisia ongelmia ja haasteita elämänhallinnassa. Olen työskennellyt Suomen Pelastusarmeijan yksiköissä myös ohjaajana, vastavana ohjaajana, sosiaaliohjaajan sijaisen ja yksikön esimiehen sijaisena.

Olen syntynyt ja kasvanut Nummelassa. Asuttuani 16 vuotta pääkaupunkiseudulla muutin takaisin Nummelaan perheeni kanssa kaksi vuotta sitten.

Olen työskennellyt vuodesta 1999 lähtien sosiaali- ja terveysalalla. Kokemusta on kertynyt päiväkodista, vanhuspalveluista, kotihoidosta, korvaushoidosta, päihdekuntoutuksesta, HIV-positiivisten suonensisäisesti huumeita käyttävien palvelukeskuksesta,

erityisammattiopistosta, autismin kirjoon kuuluvien henkilöiden palveluista, kehitysvammaisten tilapäismajoituksesta, kehitysvammaisten ryhmäkodista ja maahanmuuttajataustaisten asunnottomien kanssa työskentelystä.

Mulle politiikka on parhaimmillaan ihmisten kohtaamista ja kuuntelemista, vaikka toki kokoukset ja monenlaiset muut tapahtumat ja koulutukset ovat myös tärkeä osa kokonaisuutta.

Vastapainona työlleni ja politiikalle mulla on perhe musiikki ja taiteet. Maalaan, piirrän ja valokuvaan paljon. Ilman kuulokkeita ja musiikkia en poistu kotoani käytännössä koskaan. Lomat vietän Lapissa luonnon äärellä huikeissa maisemissa.

Tärkein arvoni: Rakkaus

Musiikki: Rap ja muu musta musiikki

Elokuva: Studio Ghibli jaHayao Miyazakin animaatioelokuvat

Urheilulaji: Biljardi

Lempiruoka: MAMA Tom Yum nuudelit

Harrastukset: Taiteen tekeminen ja kokeminen. Musiikin kuuntelu.